top of page

CONSCIENT HINES ELEVATE

SECTOR- 59, GURGAON

OVERVIEW

Designed by Ricardo as a Soulful Living luxurious homes in the prime of Gurugram with his beautiful vision of soulful living, which promises true luxury, serenity and happiness. Especially for esteemed clients who are looking for tranquillity at home, where happiness prevails with family.


Ricardo Bofill is a Spanish architect. He founded Ricardo Bofill Taller de Arquitectura (RBTA) in 1963 and developed it into a leading international architectural and urban design practice. Precast concrete and classical forms and geometries in contemporary architecture, which Bofill has called "modern classicism". He brings his vision, creativity and thoughts put together as an architectural marvel along with Conscient and Hines at the very prime site of Gurugram.


APPROACH

5 minutes drive from Golf Course road. Wide approach road leads to this complex, surrounded by some great commercial complexes, retail centres and condominiums like Ireo Grand Arch, Mahindra Luminare, M3M Smart World.


LOCATION

Connected to the Golf Course road makes it easier to commute towards Cyber City, Cyber Hub and Ambience Mall. It is at the start of the Extn Rd and on the other side, you have Nirvana Courtyard and Galleria. Reputed schools like DPS, St. Xavier’s, Lotus Valley are in the vicinity. Market areas like Nirvana Courtyard, Urbana, Cosmopolitan and Worldmark, hospitals like Medanta, Max, CK Birla, Artemis and Fortis are all within 15 minutes drive.


COMPLEX

Five 27 storey towers spread across ~ 8 acres of land. All towers are internally connected and when you step out in the beautiful horticulture design, you will have an out of the world experience. The central water spine is one of a kind, falling from the ground floor to two basements down is just divine. All luxury amenities surround the water spine which is quite breathtaking.


ARRIVAL EXPERIENCE

A well-lit entry welcomes you with a colourful fountain and straight to basement parking. Heart of Uptown is the Club House with all contemporary facilities. Drop off area for guests and parking spaces makes the arrival very comfortable and pleasing. The backlit waterfall at the tower entry takes you to an air-conditioned lobby with enough sitting area for guests. Sanitization is taken diligently. Each entry point to the tower has touchless hand wash areas and automated sanitizing dispensers.


Imagine entering a haven of peace which is envisioned to be the home you always dreamed of. Beautiful living spaces combine luxury living and modern functionality. An island of bliss where children play, families live in harmony and elders can enjoy peace and tranquillity. A perfect balance between man and nature.


You can drive to the exclusive drop-off zone in the basement. Enjoy complete peace of mind while your child plays freely in the open green spaces.



SECURITY

High level 24 x 7 security, guards at all sights, CCTVs at every corner, all up to date security systems are in place. Living is not only luxurious out here but tensions free.


Safety for Children and Elders 

A very safe complex for children and the elderly. The emergency facility, ambulance and infirmary brings life at ease. If you are travelling for business, leaving your family behind, there is no worry you need to carry in your baggage.


AMENITIES

Sipping a cup of coffee, enjoying the breeze on your balcony, looking at the waterfall just makes your day. Or dine in the social club is European styled and enjoy spectacular views of the water spine. A library in the Grand Lounge to grab a book and read anywhere throughout the complex. Shaded walkway for the residents, planned grounds in European style, symmetrical façade composition of high-rise blocks shading the Winter Garden, dense peripheral landscaping filters dust and external noise, grand Central Water Spine accentuates the axis of the beautifully landscaped ‘Winter Garden’, dedicated children’s play centre with kids club activities, cards room and snooker facility, Health club, exclusive swimming pools with poolside lounge and juice bar, the double-storey gymnasium has a glass wall view of the swimming pool, aerobics/dance/yoga studio to add variety to the fitness routine. An air-conditioned indoor squash court, badminton court/half basketball court for all-weather sports facilities. A flood-lit football field and a tennis court for those looking for activities in the outdoors.


OTHERS

Only two apartments per elevator (lift) bank for exclusivity and privacy. Three sides open apartments for maximum light and cross ventilation. 8'-6" high windows and sliding doors that face north, south and best views, maximum daylight, energy efficiency and winter sun. Living rooms have a corner window for maximum view, sunlight and openness. A large balcony is an extension of the living room that allows the space to expand when needed and provides outdoor living during good weather. Thoughtfully designed, large bedrooms and living spaces to maximize efficiency and space. Spacious, well laid out kitchens connect to a large, shaded utility balcony for laundry and other service usages. A separate entrance to the utility room from the service area helps keep two segregated accesses for residents and domestic staff.


I would say, one most thought-full projects, well planned, carefully chiselled, a unique & creative idea of holistic living is just coming true. No second thought, too good to miss out.


OPTIONS

3 BHK (2095 sq ft)

3 BHK (2295 sq ft)

3 BHK (2595 sq ft)

4 NHK (3395)

All options are with SQ and 1 car park

CONSCIENT HINES ELEVATE: Projects
CONSCIENT HINES ELEVATE: Team
download (1).jfif
bottom of page